Hlavní obsah

Nové knihy: Zehová, Robotham, MacDonaldová, Hazdra a Paz

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novinky se zařadila kniha německé prozaičky Zehové, australského autora Michaela Robothama, dánské spisovatelky Dorthe Norsové, nesmrtelné Američanky Betty MacDonaldové i podobně významného Mexičana Paze. Do českých dějin se podívají Helena Soukupová a Zdeněk Hazdra na Anežku Českou a šlechtu podporující Masarykovu republiku.

Článek

Juli Zeh:

Pod vodou

Nové knihy

Příběh o tom, jak se z pravdy stane lež a z útočníků jsou náhle oběti... Herečka Jola přijela se svým partnerem Theem na ostrov, aby se připravila na další roli. Když pozná Svena, nevinný flirt se promění ve smrtonosný milostný trojúhelník, který zboří všechna pravidla.

Host, přeložila Jana Zoubková, 216, 249 Kč

Michael Robotham:

Řekni lituji

Nové knihy

V průběhu sněhové vichřice dojde k vraždě manželského páru. K výslechu podezřelého je přizván psycholog a bývalý spolupracovník policie Joseph O’Loughlin, který se účastní konference v Oxfordu. Ve stejné době je pod ledem jezera nalezeno tělo mladé bosé ženy.

MOBA, přeložil Alexandr Neuman, 488 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Dorthe Norsová:

Na hraně

Nové knihy

V patnácti povídkách se autorka pohybuje ve známém prostředí (domov, park v sousedství, holič za rohem), a přesto „na hraně“. S chirurgickou přesností dokáže na rozsahu pouhých několika stránek vystavět celý svět, a vzápětí ho zbořit. Má smysl pro detail všední reality.

Argo, přeložila Markéta Kliková, 152 stran, 198 Kč

Betty MacDonaldová:

Co život dal a vzal

Nové knihy

Nesmrtelné příběhy nezmarné optimistky vypovídající o problémech osobního i rodinného života čtou Martina Hudečková, Taťjana Medvecká a Vilma Cibulková.

Radioservis, CD mp3, 12 hodin, 299 Kč

Bernard Cornwell:

Prázdný trůn

Nové knihy

Vládce umírá a začíná boj o uvolněný trůn… Autor pokračuje v líčení osudů válečníka Uhtreda z Bebbanburgu v době, kdy v Mercii umírá dosavadní vládce Æthelred a nastává boj nejen o uvolněný trůn, ale i o další osud Mercie.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 304 stran, 299 Kč

Octavio Paz:

Sor Juana Inés de la Cruz aneb nástrahy víry

Nové knihy

U nás neznámý nobelista na pozadí života výjimečné ženy obsáhne barokní Mexiko, jeho předkřesťanské, křesťanské či hermetické kořeny a stejně tak pohled na starý kontinent, pohled přes mohutný oceán, pohled až dráždivě vzrušující, protože chytrý, krásný a jiný.

Dauphin, přeložila Anna Tkáčová, 712 stran, 698 Kč

Zdeněk Hazdra:

Šlechta ve službě Masarykovy republiky

Nové knihy

Mezi šlechtou nalezneme jen málo těch, kteří se ztotožnili s existencí čs. státu od samého počátku. Náležejí k nim postavy z knihy: bratři František, Antonín a Zdeněk Bořek-Dohalský, František Schwarzenberg, Maximilian E. Lobkowicz a Jindřich Kolowrat-Krakowský.

Nakladatelství Lidové noviny, 336 stran, 279 Kč

Karel Richter:

Historická dramata volyňských Čechů

Nové knihy

Příběh o osobnostech z významné krajanské komunity, dodnes na Ukrajině žijící, které stály u počátků prvního i druhého československého odboje v zahraničí. Tisíce volyňských Čechů bojovaly a umíraly se zbraní v ruce za obnovu samostatnosti a svobodu své původní vlasti.

Epocha, 432 stran, 379 Kč

Crew2 46

Nové knihy

Nový ročník obnovené podoby magazínu Crwe. Milovníci komiksu najdou konec městské fantasy Mezi řádky 5 a dojde k rozhodujícímu souboji v příběhu Sam a Twitch 7-8.

Crew, 72 stran, 149 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám