Hlavní obsah

Cenu ankety TýTý má Gott, Vondráčková i Karel Šíp. Ve Dvoraně slávy je Iva Janžurová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Překvapení ani zásadních změn se letošní ročník ankety televizní popularity TýTý nedočkal. Absolutním vítězem ankety se stal Karel Gott, ten si také odnesl cenu v kategorii zpěvák. U televizních diváků opět bodoval Karel Šíp, který získal ocenění v kategorii osobnost televizní zábavy a jeho Všechnopárty se stala pořadem roku. Do Dvorany slávy byla uvedena herečka Iva Janžurová a objevem roku se stal Daniel Stach.

Absolutním vítězem cen TýTý se stal Karel Gott, laureátem Dvorany slávy je Iva JanžurováVideo: Novinky

 
Článek

„Musím říct, že tentokrát jsem to opravdu čekal. Proč předstírat, že jsem to nečekal, když jsem to čekal. Každý z nás nominovaných přišel, protože to čekal. V uplynulém roce jsem tvrdě pracoval,“ řekl Gott při přebírání ceny. V poli poražených za sebou nechal Vojtěcha Dyka, Richarda Krajča, Petra Koláře nebo Tomáše Kluse.

Foto: Právo

Do Dvorany slávy byla uvedena Iva Janžurová.

„Prakticky se s nimi nechce nikdo bavit,“ glosoval vyhlašovanou kategorii Osobnost televizní publicistiky moderátor Karel Šíp. Ocenění si odnesl Josef Klíma. „Beru to jako zrcátko pro celý pořad Očima Josefa Klímy. Nebyl by, kdyby nebyli jeho redaktoři,“ děkoval Klíma.

Foto: Právo

Josef Klíma

Zakřivené zrcátko si odnesl v kategorii osobnost televizního zpravodajství Karel Voříšek, moderátor zpráv televize Prima. Ocenění sportovní komentátor připadlo Vojtěchu Bernatskému z České televize.

Anketu TýTý v kategorii zpěvačka vyhrála Lucie Vondráčková. Sošku přebíral její otec, protože zpěvačka žije v Kanadě.

„Naši tě mají rádi,“ gratuloval Bolek Polívka Karlovi Šípovi k vítězství v anketě TýTý v kategorii osobnost televizní zábavy. „Já si v této souvislosti vybavuji pocit, když v hokeji pořád vyhrával Sovětský svaz. Už by to chtělo změnu. Je to trapný.  Byl bych rád, kdyby i tento přenos moderoval někdo nový. Rád bych si totiž pro tuhle cenu přišel pro změnu zezdola z hlediště,“ glosoval Šíp ocenění.

Foto: Právo

Karel Šíp přebral ocenění z rukou Bolka Polívky (vpravo)

Vítězem kategorie herec se stal Ivan Trojan. Cenu přebírala jeho kolegyně z Dejvického divadla Simona Babčáková. Trojan měl premiéru hry Zásek, kterou také režíroval.

Pro zrcadlo si nedošla ani Simona Stašová, která se stala jedničkou mezi navrženými herečkami. Sošku za ni přebíral Marek Eben.

Seriálem roku se stala První republika.

Vítězové v televizní anketě TýTý
Absolutní vítěz: Karel Gott
Pořad roku : Všechnopárty (ČT)
Seriál roku : První republika (ČT)
Herečka: Simona Stašová
Herec: Ivan Trojan
Zpěvačka: Lucie Vondráčková
Zpěvák: Karel Gott
Osobnost televizního zpravodajství : Karel Voříšek (Prima)
Osobnost televizní publicistiky: Josef Klíma (Prima)
Osobnost televizní zábavy: Karel Šíp (ČT)
Sportovní moderátor: Vojtěch Bernatský (ČT)
Objev roku: Daniel Stach (ČT)
Laureát televizní Dvorany slávy: Iva Janžurová

V pořadí 24. ročník cen TýTý přilákal podstatně více pozornosti než ty dřívější. Důvody byly dva. Do soutěže se tentokrát nezapojila televize Nova. Své pořady a tváře nechala vyškrtnout, protože není spokojená se způsobem diváckého hlasování. Nova avizovala, že chce do budoucna novou soutěž  „odborně zorganizovaného televizního ocenění“, ve které by rozhodující slovo měli televizní odborníci a peoplemetry.[celá zpráva]

Dalším důvodem byla marná snaha internetové televize Stream.cz prosadit do soutěže vlastní pořady včetně populární Kanceláře Blaník. Organizátoři je odmítli a zdůvodnili to tím, že soutěž je pouze pro klasické televize.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám