Hlavní obsah

Turné Vojtěcha Dyka vrcholí dvěma koncerty v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině dubna vyvrcholí úspěšné turné zpěváka Vojtěcha Dyka a B- Side Bandu, které se konalo na podporu jejich prvního studiového CD Deska, které vyšlo v závěru loňského roku a několik týdnů se drželo mezi nejprodávanějšími hudebními nosiči v Česku.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Vojtěch Dyk se ve swingu jako zpěvák našel.

Článek

Série patnácti vesměs vyprodaných koncertů Deska Tour, která začala v únoru, se završí dvěma vystoupeními zpěváka a kapely v pražské La Fabrice (17. 4.) a karlínském koncertním sále Forum (18. 4.). V té době již také bude jasné, zda koncerty Vojtěch Dyk odzpívá jako čerstvý držitel ceny Anděl pro nejlepšího zpěváka, na niž je nominován. Andělé budou vyhlášeni 16. dubna.

Vojtěch Dyk spolupracuje s brněnským B-Side Bandem od roku 2010 a zvukový záznam jejich prvního společného koncertního turné mu výrazně dopomohl k ocenění Anděl pro nejlepšího zpěváka roku 2012.

Touží řvát: Sparta Praha

„Upřímně říkám, že vrchol zažíváme od začátku tour, takže pražské koncerty budou vyvrcholeným vrcholkem vrcholu tour, tak se máte na co těšit. Navíc se mi možná poštěstí si konečně s diváky pořádně zařvat Sparta Praha, což se mi kupodivu nepodařilo ani v Brně, ani v Ostravě,“ říká Vojtěch Dyk.

„Na pražské koncerty se už moc těšíme a budeme se snažit odvést perfektní výkon, jako tomu bylo doposud. Snažíme se mezi městy nedělat rozdíly a vždy si show co nejlépe užít. Je vlastně úplně jedno, v kterém městě hrajeme. Když jsou dobří diváci, vždycky se to zvrhne k oboustranným orgiím. Těšíme se na pořádné orgie samozřejmě i v Praze, protože atmosféra byla vždy na našich pražských koncertech skvělá. Fórky budou a uvidíme, zda budeme překvapení,“ dodává Josef Buchta.

Která skladba z nového repertoáru na Deska tour měla u diváků největší ohlas, prý neví. „To nejde říct. Ale upřímně jsem překvapen z toho, že lidé si písničky už zpívaj s náma. Já to u swingu ještě nikdy nezažil...“ dodal Dyk.

„Někdy mám pocit, že lidé ty texty znají už líp než my,“ směje se kapelník Josef Buchta.

Swingové Rage Against the Machine

Koncertování však jarními koncerty nekončí. B-Side Band a Vojtěch Dyk budou již 30. dubna  hlavními hvězdami „domovského“ brněnského festivalu Čarodějáles a od června do září pak budou společně vystupovat na řadě  letních festivalů. Pro fanoušky si právě pro některé z letních koncertů připravili „rockový set“ – tedy legendární rockové skladby ve swingovém aranžmá. Zazní například písně od Red Hot Chilli Peppers, Rage Against the Machine a AC/DC.

„Novinek bude dost a dost, ale musím vypíchnout jednu a to je předělávka jedné méně rockové věci. Dalo by se říci spíše taneční. Vlastně je to úplná ,,diskárna”. Is it love od Twenty 4 Seven. To bude pecka,“ slibuje Vojtěch Dyk.

Plán turné:

30.4. Čarodějáles (Brno – Riviéra) – rockový set

6.6. Rock for People (Hradec Králové) – rockový set

12.6. Kmochův Kolín (Kolín) – rockový set

13.6. Rožnov p. Radhoštěm (amfiteátr na Stráni, Valašské muzeum)

14.6. Kyjov (amfiteátr) – full show program z Deska tour

26.6. Hudební festival Znojmo (Znojmo) – full show program z Deska tour

5.7. Rock for People (Plzeň) – rockový set

9.7. Vysočina Fest (Jihlava) – rockový set

17.7. Open Jazz Fest (Nové město nad Váhom, SK) – rockový set

1.8. hrad Červený kameň (SK) – full show program z Deska tour

28.8. Boskovice (letní kino) – full show program z Deska tour

5.9. Havířovské slavnosti (Havířov) – rockový set

12.9. Husitské slavnosti (Tábor) – rockový set

„Je pro nás těžké v době Deska tour chystat nové aranžmá na letní festivaly a snažíme se využít zbývající čas ke zkouškám. Už teď ale můžu říct, že to bude jedinečné, skvělé a velmi originální. Určitě budou diváci neboli posluchači nadšeni. Je to opravdu jízda,“ říká Josef Buchta.

Reklama

Výběr článků

Načítám