Hlavní obsah

Na Sundance vyhrál film o lásce a umírání

Právo, (ČTK)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní a současně jímavý příběh o přátelství dvojice studentských milenců s dívkou nemocnou rakovinou, Me and Earl and the Dying Girl (Já a Earl a umírající dívka), vyhrál letošní festival nezávislých filmů Sundance, který založil herec Robert Redford.

Foto: ČTK/AP

Z filmu Me and Earl and the Dying Girl (Já a Earl a umírající dívka)

Článek

„Snímek je o tom, co ztrácíme. Ale ve skutečnosti je oslavou krásného života,“ prohlásil režisér filmu Alfonso Gómez-Rejón, jehož dílo v noci na neděli získalo cenu publika i cenu hlavní poroty.

Foto: ČTK/AP

režisér filmu Já a Earl Alfonso Gómez-Rejón.

To by podle webu deníku USA Today mohla být předzvěst podobných ambicí, jaké má loňský vítěz Sundance, hudební drama Whiplash o jazzovém bubeníkovi, posedle se snažícím zdokonalovat své umění.

Whiplash je nominovaný na Oscara za nejlepší film a v dalších čtyřech kategoriích.

Letos byla na Sundance ve středu pozornosti mnoha filmů studentská léta. Cenu za nejlepší dokument si odnesl snímek The Wolfpack (Smečka) režisérky Crystal Moselleové o šestici chlapců dospívajících v New Yorku, avšak izolovaných od okolního světa.

Jednatřicátý ročník festivalu, který se jako každý rok konal v lyžařském středisku Park City v horách Utahu, nabídl návštěvníkům na dvě stovky filmů.

Při zahájení Robert Redford označil teroristický útok na francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo za poplašné znamení pro svobodu vyjadřování nejen ve Francii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám