Hlavní obsah

Bára Hrzánová mezi dvěma muži

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Barbora Hrzánová je hlavní hvězdou komedie estonského dramatika, herce, režiséra a písničkáře Jaana Tätteho Každý den šťastný den!, kterou od středy 11. června uvádí pražské Divadlo Kalich.

Foto: Richard Kocourek

Zbigniew Kalina a Barbora Hrzánová jsou protagonisty komedie Každý den šťastný den! v Divadle Kalich.

Článek

Tätte se v ní se smyslem pro nadsázku a absurditu zamýšlí, jakým lékem na manželskou nudu by mohla být bigamie. Žena si do bezproblémového, leč léty přeci jen unaveného manželství přivádí dalšího muže, aniž by toho prvního měla v úmyslu opustit. Naplní takové nekonvenční řešení její život ztraceným elánem? A jak netypickou rodinu přijme okolí? Experiment bohužel neskončí úspěchem, zato se vydatně vysměje kýčovitým představám o lásce.

V komedii Každý den šťastný den! dále hrají Zbigniew Kalina, který je stejně jako Hrzánová nositelem Ceny Thálie, Libor Jeník a Helena Lapčíková (od září v alternaci s Pavlou Rychlou – Vojáčkovou). Inscenaci nastudovala režisérka Lída Engelová, s níž se Barbora Hrzánová potkává poprvé a o níž říká: „Naučila jsem se díky ní znovu spoustě dovedností, což je pro toto povolání vzácné. Divadlo hraju už hodně dlouho, a tak se čím dál tím méně potkávám s někým, kdo by mi předal něco nového, o čem jsem nevěděla. Právě za to Lídě Engelové děkuji.“

Reklama

Výběr článků

Načítám