Hlavní obsah

Blues-funkový démon Washington bude hvězdou festivalu Blues Alive

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Blues Alive se koná letos od 14. do 16. listopadu v severomoravském Šumperku a hlavní hvězdou je Američan Walter Wolfman Washington, hvězda současné neworleanské bluesové a funky scény.

Foto: Blues Alive

Walter Wolfman Washington

Článek

„O Washingtona jsme se snažili ze všech umělců, které ještě chceme do Šumperka přivést, asi nejdéle. Až letos se nám podařilo sladit termíny. Jsme rádi, že si tento dluh budeme moci odškrtnout,” uvedl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Sedmdesátiletý zpívající kytarista vedl skupinu Johnnyho Adamse a se svou vlastní (The Roadmasters) koncertuje už od sedmdesátých let minulého století. Na neworleanských cenách Big Easy letos Washington získal ocenění za celoživotní hudební přínos. Celý festival uzavře 16. listopadu, o dva dny dříve vystoupí také v Kongresovém centru Zlín.

Šumperk patří harmonice

Patnáctý a šestnáctý listopad bude v Šumperku patřit foukací harmonice. Zahraje all stars projekt The Golden State – Lone Star Revue (Anson Funderburgha, Little Charlie Baty, Mark Hummel), Rick Estrin a Brit Paul Lamb s rakouskou formací The Roosevelt Houserockers, se kterou se poznal při minulé návštěvě Šumperka.

Estrin přijede s kapelou The Nightcats, jejíž šéfování převzal po Little Charliem Batym, který před několika lety odešel. „Naším přáním je zdržet Little Charlieho Batyho v Šumperku do soboty a zorganizovat třeba alespoň na jednu píseň společný jam session bývalých dlouholetých spoluhráčů,“ doplnil dramaturg Ondřej Bezr.

Dále vystoupí mexická kytaristka a zpěvačka Tere Estrada, londýnská „pouliční“ skupina Heymoonshaker, Przytula & Kruk z Polska nebo Justin Lavash Duo z Velké Británie a ČR.

Vstupenky jsou k dostání na www.bluesalive.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám