Hlavní obsah

Nová Zjizvená tvář. Režisér Pottera se snaží překonat De Palmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywood miluje remaky a dochází na nejklasičtější díla - např. Zjizvenou tvář má letos znovu natočit David Yates, který je znám jako režisér filmů o Harrym Potterovi.

Foto: Profimedia.cz

Al Pacino ve filmu Zjizvená tvář

Článek

Jeden z nejuznávanějších amerických filmů vůbec natočil v roce 1983 Brian De Palma podle dokonalého scénáře Olivera Stona. Film sám částečně vycházel z ještě staršího snímku ze třicátých let.

Hlavní role svěřil režisér fantastickému Alu Pacinovi, Stevenu Bauerovi, Michelle Pfeifferové či Mary Elizabeth Mastrantoniové.

Strhující a tragické drama sleduje život bezcitného, duševně nevyrovnaného kriminálníka Tonyho Montany, který emigruje z Kuby do USA. Nechce skončit u manuální práce jako většina chudých Kubánců a se svým kamarádem vybuduje drogové království. Přesto nemůže nalézt štěstí. Žije s povrchní prodejnou blondýnou, která je závislá na kokainu, nevěří svým spolupracovníkům, nenávidí celý svět a jeho paranoia roste. S pomocí právníků dokáže oddalovat vězení, ale konkurenční mafie už chystá jeho likvidaci.

Studio Universal jedná s britským režisérem Davidem Yatesem o novém příběhu, který bude ze současnosti a opět půjde o drogy. Yates kromě potterovských filmů  natočil třeba televizní snímky Girl in the Café a Sex Traffic. Velmi dobré ohlasy měl v zahraničí jeho krimi seriál State of Play.

Reklama

Výběr článků

Načítám