Hlavní obsah

Rudimental: Nejen další elektronický projekt z Británie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrovní scéna zrodila novou elektronickou skupinu, která si říká Rudimental, a zdá se, že vyniká nad průměr. Jejich debut Home má v Británii dobrý kritický ohlas.

Foto: Warner

Rudimental

Článek

Podobné věci sice z Velké Británie přicházejí od devadesátých let poměrně často, tohle je ovšem album vycizelované a mimořádně dobře nazpívané. Efekty tu nezakrývají přirozený talent zpívajících osobností.

Neklidné naprogramované rytmy zavánějí drum'n'bassem a funkem, ale popový pocit vítězí. Je to ten druh elektroniky, která vás neštve trapným předváděním různých nepříjemných a údajně novátorských zvuků a raději se soustředí na hladké propojení všech komponent (R i elektronických) do něčeho, co je chytlavě divoké a současně napřeřvané a elegantní. Zní, jak se říkává, “smooth”.

Základ Rudimental tvoří čtveřice hudebníků a DJů Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor a DJ Locksmith. Svět se o nich dozvěděl teprve nedávno. Do projektu se postupně zapojilo také množství skvělých zpěváků, kteří mají i svou sólovou kariéru.

Album předznamenal loni kvalitní singl Feel the Love se zpěvákem Johnem Newmanem, dále je tu třeba v písničce Not Giving In vynikající Alex Clare, v singlu Waiting All Night zase Ella Eyre a v neposlední řadě velký britský fenomén poslední doby - Emeli Sandé v písni More Than Enything.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám