Hlavní obsah

Vlastník Novy prohloubil ztrátu na více než dvě miliardy korun

Mediální společnost CME, která v tuzemsku vlastní televizi Nova, v prvním čtvrtletí prohloubila ztrátu po zdanění na zhruba 109 miliónů USD (2,14 miliardy korun). Firmě rovněž klesly výnosy o zhruba 18 procent. CME o tom informovala v tiskové zprávě. Dodala, že chystá úpis nových akcií.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Novy Jan Andruško

Článek

O předpokládaném poklesu výnosů společnost dopředu informovala, mimo jiné v souvislosti se změnou obchodní politiky při prodeji reklamy.

"Výsledky za první čtvrtletí roku 2013 jsou odrazem počáteční fáze implementace těchto opatření. Zatímco jsme byli úspěšní ve většině zemí, kde působíme, v České republice se projevila rezistence některých mediálních agentur a inzerentů," uvedl prezident a generální ředitel firmy Adrian Sarbu.

To podle něj ovlivnilo výnosy a ukazatel OIBDA, neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací. OIBDA se přehoupl do ztráty 20,7 miliónu korun po loňském zisku 14,1 miliónu korun. Akcie CME na pražské burze po zveřejnění výsledků před 13:00 ztrácely zhruba deset procent na 78 korun za akcii.

Reklama

Výběr článků

Načítám