Hlavní obsah

Lucie Bílá chystá své největší turné. Chce, aby na ně lidé nezapomněli

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Lucie Bílá oznámila, že 15. října letošního roku vyrazí z pražské Tipsport Arény na Černobílé turné 2013. Bude to v mnoha ohledech největší koncertní série, kterou ve své kariéře absolvuje.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Lucie Bílá se na své největší turné velmi těší.

Článek

Turné se odbude v sedmi českých a dvou slovenských městech. Po úvodním koncertu v Praze se přesune do Plzně (17. října), poté do Bratislavy (19. října), Košic (21. října), Ostravy (23. října), Zlína (25. října), Brna (27. října), Pardubic (29. října) a Liberce (31. října).

„Byla jsem jako divák na několika koncertech zahraničních hvězd a řadu jsem jich viděla na DVD. Nadchly mě zejména ty velké, výpravné, a řekla jsem si, proč by i u nás někdo nemohl připravit tak skvělou podívanou, o které by lidé dlouho mluvili. A hned jsem si řekla: kdo jiný by to měl udělat, když ne já? Mám za sebou stovky koncertů, ale rozhodla jsem se připravit turné, které bude jiné,“ uvedla Bílá.

Inspirovala ji Madonna

Zpěvačka uvedla, že jí dlouhodobě fascinují koncerty Američanky Madonny. Odmítla ale, že by se jí chtěla na svých říjnových vystoupeních přiblížit. „Nechtěla bych se nikomu podobat ani přibližovat. Chci jen, aby mé koncerty byly jiné, aby vyvolávaly radost, smutek, diskuze, a aby na ně lidé nezapomněli. Připravujeme velkou scénu s obrovským molem, na pódiu bude má doprovodná kapela i skvělí tanečníci, velkolepé budou projekce i světelné efekty. Víte, tento rok pro mě zatím nevypadá moc dobře, ale věřím, že se to změní a že Černobílé turné pro mě bude odměnou,“ dodala Bílá.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Lucie Bílá vyrazí na turné v půli října.

Předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty již začal. Jejich cena se pohybuje od 99 do 1290 Kč. Turné bude mít charitativní podtext a naváže na dlouholetou spolupráci Bílé s Kontem Bariéry.

„Na koncertech zazpívám své největší hity, také písničky z loňského alba Modi a překvapením budou remixy mých písniček, které jsem třeba ještě nikdy na koncertech nehrála, anebo pouze minimálně. Jeden koncert se určitě bude točit na kamery. Jako předskokanku povezu nadějnou zpěvačku Patricii. Věřím jí a doufám, že jí to pomůže. Rozhodně stojí za to,“ uzavřela Bílá.

Reklama

Výběr článků

Načítám