Hlavní obsah

Stáhněte si mixtape Stereo MCs. O víkendu zahrají s Maxem Romeem a Transglobal Underground

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový mixtape roztančených Britů Stereo MCs je ke stažení na internetu. O víkendu vystoupí na festivale Rock for Churchill ve Vroutku v severozápadních Čechách spolu s jamajskou legendou Maxem Romeem, Doreen Shafferovou, Transglobal Undeground a dalšími.

Článek

"Stereo MCs z Velké Británie dnes patří mezi kultovní projekty taneční scény. Na kontě mají přes milión prodaných alb a doma se na ně smějí vzácná ocenění, jako jsou Mercury Prize nebo Brit Awards. Nejnovější album Double Bubble je vrátilo nejen k starému dobrému zvuku, ale i na výsluní. Vzpomeňte na jejich hity Connected, Black Gold nebo Step It Up. Není pochyb, že zazní v sobotu naživo," uvedl Lukáš Kolíbal z JahMusic.

Jamajčan Max Romeo patří bezmála čtyři desetiletí mezi špičky v oboru reggae. K jeho hitům patří mimo jiné I Chase the Devil, který si vypůjčila slavná londýnská skupina Prodigy (zremixováno jako Out of Space).

Charismatický prošedivělý dredař Max Romeo už v Česku vystupoval a návštěvníci koncertu by vám potvrdili, že měl fantastickou atmosféru.

Pohladit po duši přijede i Doreen Shaffer s romanticky laděným reggae a ska. Její písničky jsou vzpomínkou na jamajský zvuk 60./70. let. Kdysi vystupovala s The Skatalites, se kterými byla roku 1995 nominována na Grammy za reggae album roku. Teď jezdí s kapelou The Moon Invaders a hraje směs vlastních věcí a klasik od The Skatalites.

Transglobal Underground začali na začátku devadesátých let a od té doby skupinou prošlo mnoho talentovaných hudebníků, například známá zpěvačka Natacha Atlas, která se později vydala na sólo dráhu. Jejich elektronická world music absorbuje obrovské množství vlivů.

Dále vystoupí např. Tata Bojs, Navigators, Skyline, Wohnout, 100 Zvířat, Xavier Baumaxa.

Vstupenky na dvoudenní festival (27. a 28. srpna) jsou v předprodeji za 490 korun. Podrobnosti na www.rfch.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám