Hlavní obsah

Rottrová pop umí, ale jde hodně na jistotu

Novinky, Stanislav Dvořák

Nenápadná elegantní dáma českého popu Marie Rottrová vydala po delší době album Stopy, desku ne dokonalou, ale dobrou. Není pochyb o tom, že její dlouholeté příznivce nadchne.

Článek

Zpěv Marie Rottrové je stále nesmírně příjemný, uklidňující, střídmý a přesný v emocích. Převážnou část desky tvoří jako vždy balady, např. výborná Žaluzie s náznakem latiny. Příjemná kytara se snaží trefovat do nálady popových desek pozdního Claptona, aranže jsou jemné a vkusné a celé to do sebe skvěle zapadá.

Jen čtvrtá píseň Nebyla láska Rottrové nesedla. Skladba, která velmi těžkopádně usiluje o tanečnost, je korunována brutálním klišé v podobě rýmu "láska-sázka", za který by se měli autoři bičovat. Už chybí jen "láska-páska".

Texty jsou jinak stoprocentní romantika ze staré školy, nic proti tomu, ale upřímně řečeno, chvílemi zazní i  vyčpělejší metafory. Aby nedošlo k nedorozumění, Stopy nejsou špatná deska, v rámci domácí popové scény je dokonce velmi dobrá, přece jen ale dost předvídatelná, zejména v textech, a některé náročné posluchače to může kapku nudit.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám