Hlavní obsah

Rottrová pop umí, ale jde hodně na jistotu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenápadná elegantní dáma českého popu Marie Rottrová vydala po delší době album Stopy, desku ne dokonalou, ale dobrou. Není pochyb o tom, že její dlouholeté příznivce nadchne.

Článek

Zpěv Marie Rottrové je stále nesmírně příjemný, uklidňující, střídmý a přesný v emocích. Převážnou část desky tvoří jako vždy balady, např. výborná Žaluzie s náznakem latiny. Příjemná kytara se snaží trefovat do nálady popových desek pozdního Claptona, aranže jsou jemné a vkusné a celé to do sebe skvěle zapadá.

Jen čtvrtá píseň Nebyla láska Rottrové nesedla. Skladba, která velmi těžkopádně usiluje o tanečnost, je korunována brutálním klišé v podobě rýmu "láska-sázka", za který by se měli autoři bičovat. Už chybí jen "láska-páska".

Texty jsou jinak stoprocentní romantika ze staré školy, nic proti tomu, ale upřímně řečeno, chvílemi zazní i  vyčpělejší metafory. Aby nedošlo k nedorozumění, Stopy nejsou špatná deska, v rámci domácí popové scény je dokonce velmi dobrá, přece jen ale dost předvídatelná, zejména v textech, a některé náročné posluchače to může kapku nudit.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám