Hlavní obsah

B. B. King zahrál When Love Comes to Town a vyrazil do Prahy autobusem

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejslavnější bluesman světa B. B. King odehraje ve středu svůj poslední koncert v Praze. Třiaosmdesátiletá hvězda prý měla osobní zájem, aby byla do rozlučkového turné zařazena Praha. Dorazí sem ze švýcarského Montreaux autobusem.

Článek

B.B. King vystoupil 12. července v Montreaux na slavném jazzovém festivale. Podle zahraničních serverů tam zazněly mimo jiné skladby Let the Good Times Roll, Every Day I Have The Blues, When Love Comes To Town a také snad nejlegendárnější Kingova píseň Thrill Is Gone, kterou sám nahrál v mnoha verzích a také dalšími interprety byla upravována tolikrát, že počet nahrávek lze dnes už jen odhadovat.

Kinga v Montreaux doprovodily zpěvačky Sweet Georgia Brownová a Susan Tedeschiová. Druhá jmenovaná často spolupracuje na deskách svého manžela Derecka Truckse, bluesového kytaristy, který hraje s hvězdami typu Allman Brothers Band a Eric Clapton.

"King Prahu na seznam evropské části svého turné vybral ze všech metropolí osobně. Praha, jak se nechal slyšet, je podle něj jedno z nejkrásnějších měst na světě, proto také hodlá v Praze zůstat déle, než je u něj zvykem. Přijíždí v úterý večer a odjezd je naplánován až na čtvrtek. Ubytován bude v jednom z nejluxusnějších hotelů v centru Prahy," doplnila Kristina Drahoňovská z agentury Makrokoncert.

Ovlivnil mnoho generací

B. B. King hraje již více než půl století. Získal 14 cen Grammy, prodal milióny desek, několikrát byl oceněn jako nejlepší kytarista roku. Ovlivnil řadu hvězd včetně Erica Claptona, Buddyho Guye, Jimiho Hendrixe či Johnnyho Wintera.

Se svou kytarou Lucille se stal ikonou celého žánru a jeho sláva daleko přesáhla svět bluesových klubů.

Jeho současné turné je poslední. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticket-art.

Reklama

Výběr článků

Načítám