Hlavní obsah

U Národního divadla v Praze našli mrtvou ženu. Tramvaj ji zřejmě vláčela stovky metrů

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Mrtvou asi 30letou ženu našli v noci na úterý u Národního divadla v Praze. Policie pracuje s vyšetřovacími verzemi, že žena přelézala spřáhlo tramvaje, nebo se na něm dokonce vezla. Tramvaj ji pak vláčela přes most Legií. Případem se zabývají kriminalisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Pod tramvají u Národního divadla zemřel člověkVideo: Novinky

 
Článek

Mrtvolu našli na křižovatce na Masarykově nábřeží kolem půlnoci. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové šlo o asi 30letou ženu, která utrpěla velmi vážné zranění.

Podle nepotvrzených informací od svědků ženu buď zachytila tramvaj, nebo ji strhla, když přelézala spřáhlo mezi soupravami. S takovou verzí pracuje i policie.

„Zjištěné skutečnosti nabízí hned několik vyšetřovacích verzí, kdy nejpravděpodobnějšími se momentálně jeví ty, při kterých žena buď cestovala přímo na oji spojující oba vozy, nebo že tuto oj v některé z předchozích zastávek přelézala a tramvajová souprava se v tu chvíli rozjela,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Tělo pak mělo být vláčeno několik stovek metrů od zastávky Újezd přes most Legií až k Národnímu divadlu. Nasvědčovalo by tomu i to, že stopy zajišťovali policisté i na mostě.

Řidič ji nemohl vidět

„Nutno zmínit, že v obou verzích není jakkoli možné, aby řidič tramvaje zjistil, že má mezi vozy osobu,” konstatoval Hulan.

Tramvaj totiž pokračovala od Národního divadla dál. Na pokyn policie se následně vrátila přes Karlovo náměstí a okolo Mánesa, aby ji mohli kriminalisté ohledat. Mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková k případu neměla žádné bližší informace. „Nehodou se zabývá policie, která zjišťuje, co tam žena dělala a zda mohla přelézat oj,” konstatovala Řehková.

Během vyšetřování byla zcela uzavřena doprava v okolí divadla i most Legií, tramvaje nejezdily mezi Újezdem a Národním divadlem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám