Hlavní obsah

Ujíždějící motorkář havaroval v koloně v Liberci. Nehodu natočil jeden z řidičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Nabouráním čtyř osobních aut, která stála v koloně, skončila ve středu honička hlídky policie s motorkářem v Liberci. Škoda byla vyčíslena na 175 tisíc korun. Řidič, kterého policisté dobře znají, ujížděl, protože má soudem vyslovený zákaz řízení.

Ujíždějící motorkář havaroval v koloněVideo: TV Nova

 
Článek

Bylo krátce po poledni, když se policisté rozhodli zkontrolovat na křižovatce ulic Metelkova a Jungmannova řidiče motocyklu Honda CBR. Motorkář však signál k zastavení ignoroval a začal ujíždět. Na silnici první třídy ve směru na Děčín ho však překvapila uzavírka silnice a kolona aut, jež se za ní vytvořila.

„Řidič motocyklu začal na vzniklou situaci reagovat prudkým bržděním, přičemž nezvládl řízení motocyklu a upadl s ním na vozovku,“ informovala mluvčí policie Vladimíra Šrytrová.

Nehodu zachytila kamera

Šestatřicetiletý motorkář zůstal ležet na silnici a jeho stroj následně naboural čtyři auta. Zaklínil se až pod Audi 80, odkud ho museli vyprostit hasiči. Nehodu, při které muž na motorce utrpěl zranění, zachytila kamera jednoho z šoférů, jenž nahrávku poskytl TV Nova. Škoda byla vyčíslena na 175 tisíc korun.

„Řidič motocyklu byl policistům znám, proto jej chtěli zastavit. Má totiž Okresním soudem v Semilech uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, platný až do roku 2022. Od roku 2010 se přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dopustil již několikrát,“ konstatovala Šrytrová.

Muž je nyní opět podezřelý ze stejného trestného činu, za který mu hrozí až dvouletý žalář.

Reklama

Výběr článků

Načítám