Hlavní obsah

Muž vyhýbající se vězení ujížděl policistům, nakonec narazil do sloupu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dopravní nehodou skončila v neděli pro zdrogovaného řidiče peugeotu honička s policisty. Muž jim začal ujíždět poté, co zjistili, že se vyhýbá nástupu do vězení a má vysloven zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička s policií skončila pro řidiče peugeotu nehodouVideo: Novinky

 
Článek

Vše začalo silniční kontrolou řidiče peugeotu ve Střelničné ulici. Muž sedící za volantem předložil hlídce cizí doklady. Když zjistil, že policisté jeho pokus prokoukli, začal ujíždět.

BEZ KOMENTÁŘE: Honičku ukončil náraz do sloupuVideo: Policie ČR

„Policisté vozidlo pronásledovali až do ulice Čuprova, kde řidič peugeotu naboural do svodidel a do sloupu veřejného osvětlení,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, muž ujížděl policistům mimo jiné přes pěší lávku, po chodníku a také po trávníku. Na chodníku poblíž říčky Rokytky ohrozil ujíždějící řidič chodce. Když se pak snažil podjet velkou dopravní značku, poškodil si o ní střechu.

„Řidič i spolujezdkyně byli převezeni k ošetření do nemocnice,“ doplnila mluvčí.

Zranění posádky vozu by neměla být nijak vážná. V autě pak navíc policisté našli psa, o kterého se postarali.

Posléze policisté zjistili, že již desetkrát trestaný muž řídil pod vlivem pervitinu. Obvinili ho proto z řízení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám