Hlavní obsah

Při dopravních nehodách na Jičínsku zemřely dvě ženy

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Při dvou dopravních nehodách, které se staly skoro ve stejný okamžik v úterý odpoledne, zemřely na Jičínsku dvě ženy. Dalších sedm lidí bylo zraněno. Jeden muž byl s těžkými zraněními letecky převezen do nemocnice. Jedna nehoda se stala u Jičíněvsi, druhá pak u Podhorního Újezdu.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Záchranářský vrtulník eurocopter společnosti DSA

Článek

Při nehodě u Jičíněvsi došlo krátce před třetí hodinou ke srážce tří osobních a jednoho nákladního vozidla. „Informace z místa nehody mluvily celkem sedmi zraněných. Dva z nich byli zaklíněni ve zdemolovaném voze,“ uvedl mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Ve stejnou chvíli přišlo záchranářům také hlášení o vážné nehodě u Podhorního Újezdu, kde měla být jedna žena uvězněna ve vraku auta.

Následky obou nehod byly bohužel tragické. V prvním případě se záchranářům už nepodařilo pomoci 62leté ženě, zaklíněné v jednom z vozů.

Dítě přežilo díky autosedačce

„Zasahující lékař zjistil, že zraněná utrpěla mnohačetná zranění, kterým na místě podlehla. Muž, který cestoval spolu s ní, utrpěl také vážná poranění více orgánových systémů,“ popsal Novák s tím, že záchranáři ho napojili na plicní ventilaci a letecky převezli do královéhradecké nemocnice.

„Také druhá nehoda se, bohužel neobešla bez oběti na životě. Svým mnohočetným zraněním na místě po nárazu automobilu do stromu podlehla žena středního věku,“ doplnil mluvčí.

Při nehodě se ženou cestovalo také dítě, které díky tomu, že bylo připoutané v autosedačce, utrpělo pouze lehká zranění. Muž, který auto při nehodě řídil, utrpěl rovněž pouze lehká zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám