Hlavní obsah

Uškrtil manželku a tělo ukryl do jímky. Nemělo k tomu dojít, řekl soudu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vraždou, která loni otřásla malou vesnicí Děrné na Novojičínsku, se začal v úterý zabývat Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl Karel Č., který podle obžaloby svou ženu nejprve fyzicky napadl a pak ji uškrtil. Nakonec tělo ukryl do vodní jímky a později nahlásil její zmizení policii.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Před Krajským soudem v Ostravě stanul Karel Č. obžalovaný z vraždy manželky.

Článek

Tragédie se odehrála 16. března v obývacím pokoji rodinného domku. Poté, co manželka muži začala vyčítat, že je na tom rodina špatně, a kromě toho přišla řeč i na problémy s dcerou, fyzicky ji napadl.

Nejprve ji udeřil několikrát do obličeje a potom ji během několika minut uškrtil. „Následně jí sundal náušnice a prsteny, odvlekl tělo do dvora sousedního neobývaného domu, kde ukryl tělo do jímky na odpadní vodu,“ řekl státní zástupce Vít Legerský.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chtěla mi dát facku. Zatmělo se mi před očima a praštil jsem ji do obličeje
obžalovaný

Při svém výslechu se obžalovaný ke všemu přiznal. Potvrdil, že ženu napadl po hádce. Prý se vůbec nestarala o domácnost. „Přišla z práce, něco snědla, sedla si k počítači a tam seděla celý den,“ řekl. Kromě toho prý manželka nadělala spoustu dluhů.

V osudný den konflikt mezi manželi vygradoval. „Chtěla mi dát facku. Zatmělo se mi před očima a praštil jsem ji do obličeje,“ řekl. Nikdy předtím svou ženu fyzicky nenapadl. Na dotaz soudu, jak své jednání s odstupem hodnotí, řekl: „Nemělo k tomu dojít.“

Hlavní líčení bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek výslechy svědků a soudních znalců. Zatím není jasné, zda bude tento týden vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám