Hlavní obsah

Instruktora plavání policie obžalovala ze znásilnění dvou holčiček

Praha

Městské státní zastupitelství v Praze obžalovalo osmadvacetiletého instruktora plavání z toho, že letos na jaře znásilnil v hloubětínském bazénu dvě holčičky. Podle informací ČTK byly dívky na plaveckém kurzu s mateřskou školou. Instruktor jim údajně odhrnul plavky a osahával je v rozkroku. V případě prokázání viny mu hrozí pět až 12 let vězení.

Foto: Michal Kvapil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby, která koncem září dorazila na pražský městský soud, se incident stal 10. dubna. Instruktor údajně využil psychické i fyzické bezbrannosti svěřených dívek, které se obě narodily v roce 2008 a které mu byly svěřeny k dozoru a výuce. Zatímco holčičky byly ve vodě u kraje bazénu, instruktor stál na břehu, odkud je prý osahával.

"Vzhledem ke svému nízkému věku nebyly schopny jeho jednání pochopit, posoudit, domyslet, vyhodnotit a dostatečně projevit svou vůli a dát tak jednoznačně najevo svůj nesouhlas s jeho jednáním a odpor k němu, nebo se jinak účinně bránit," stojí v obžalobě.

Muž údajně obě dívky osahával a jedné navíc zasunul prsty do pochvy, což trestní právo vyhodnocuje jako "způsob srovnatelný se souloží".

Soud se kauzou začne zabývat v lednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám