Hlavní obsah

Pracovnice úřadu práce si nechávala vyplácet peníze mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Miliónového podvodu se měla dopustit pracovnice Úřadu práce ve Frýdku-Místku. Policie ji podezřívá z údajného vyplácení peněz zemřelých důchodců, které si převáděla na svůj vlastní účet. Tímto způsobem měla celkově získat částku 1,2 miliónu korun. Informoval o tom mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na případu pracují kolegové z odboru hospodářské kriminality. Existuje podezření, že došlo ke zneužití systému výplaty dávek. Na základě provedených změn si prověřovaná osoba zajistila výplatu dávek na jiný účet," vysvětlil mluvčí. Podle České televize to prý dělaly i její kolegyně, což nyní policie zjišťuje.

Dodal, že pokud bude žena skutečně obviněna z podvodu, může ve vězení strávit až osm let.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková řekla, že možný podvod s dávkami odhalila vnitřní kontrola. „Policii jsme informovali. Podali jsme trestní oznámení,” řekla. Dodala, že během policejního vyšetřování nebude úřad k tomuto případu poskytovat podrobnější informace.

Pracovnice pošty zpronevěřila 600 000 korun

Dodala, že pokud se prokáže vina dotyčného, pak postupuje úřad dle zákoníku práce, který umožňuje v případě hrubého porušení pracovní kázně okamžité rozvázání pracovního poměru.

Podobné případy řešila policie v Moravskoslezském kraji i v minulosti například mezi pracovníky pošty. Více než 600 000 korun zpronevěřila podle policie pracovnice pobočky České pošty v Háji ve Slezsku na Opavsku. Aby zmizení peněz zamaskovala, domluvila se s trojicí známých a společně pak inscenovali fingované loupežné přepadení. Policie ale jejich úmysl odhalila a všichni čtyři byli obviněni.

Reklama

Výběr článků

Načítám