Hlavní obsah

Policejní prezident: Ochranu před duševně nemocnými je potřeba řešit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou/Berlín

Policejní prezident Tomáš Tuhý míní, že vražda studenta ve Žďáru nad Sázavou otevírá diskusi o tom, jak chránit obyvatele před duševně nemocnými. Reagoval na to, že šestadvacetiletá, pravděpodobně duševně nemocná žena z Ostravska v úterý vtrhla do jedné ze středních škol ve Žďáru a pobodala několik studentů, z toho jednoho smrtelně zranila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

„Pro mě je to obrovská tragédie, zvlášť když k ní dojde na školách,“ řekl policejní prezident Tomáš Tuhý, který je na pracovní návštěvě v Berlíně.

Podle něj případ otevírá diskusi o tom, jak chránit obyvatelstvo před duševně nemocnými lidmi. „Já jsem nápomocen při projednávání takových témat, protože vidíte sami, že v tu chvíli je i policie bezmocná,“ dodal.

Policie se podle něj na podobné situace cvičí, ale není možné se připravit úplně na vše. „Přesto vnímám práci policie na Vysočině jako zcela profesionální,“ uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám