Hlavní obsah

Žena na střední škole ve Žďáru ubodala studenta

Právo, Novinky, pch, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou
Aktualizováno

Kriminalisté ve Žďáru nad Sázavou od úterního rána vyšetřují případ ubodání šestnáctiletého studenta tamní střední školy. Informaci potvrdila policejní mluvčí Jana Kroutilová. Policie po útoku zadržela 26letou ženu z Ostravska. Další tři lidé byli zraněni.

Policejní mluvčí k vražednému útoku na žďárské střední škole Video: Česká televize ČT24

 
Článek

„Šestnáctiletý student i přes veškerou snahu záchranářů zemřel. Dvě studentky a policista ze zásahové jednotky byli zraněni. Jak vážná zranění mají studentky, není zatím jasné. Policista byl zraněn lehce,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Záchranáři odvezli dvě studentky do novoměstské nemocnice. Jedna z dívek měla těžké zranění, ale byla při vědomí. Zranění druhé z dívek se dá charakterizovat jako lehčí,“ informovala Novinky ředitelka záchranné služby Vysočina Vladislava Filová. O zraněném policistovi informace neměla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pomáhají psychologové

Ženu zadržela zásahová jednotka, její totožnost policisté i nadále prověřují. Podle dostupných informací neměla se školou nic společného a přijela pouze několik hodin před napadením.

Foto: Česká televize ČT24

Policie u obchodní akademie ve Žďáru nad Sázavou, kde byl ubodán 16letý student

Policisté poskytli psychickou pomoc spolužákům i rodičům. Na místě nyní pracují kriminalisté.

Útok se odehrál na střední škole obchodní, potvrdila Novinkám pracovnice sekretariátu s tím, že další informace bude poskytovat policie.

Střední škola obchodní a služeb svazu českých a moravských spotřebních družstev nabízí svým žákům obory s maturitní zkouškou i obory s výučním listem. Studovat mohou v oborech jako podnikání, kosmetika, kuchař, kadeřník nebo masér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám