Hlavní obsah

Dvě stovky policistů obsadily tržnici u Aše, drogy hledají i ve vracích aut

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Kolem dvou stovek policistů v úterý dopoledne zahájilo svého druhu nejrozsáhlejší policejní zátah na vietnamské tržnici Lipový Dvůr u Aše na Chebsku. Akce je výjimečná jednak rozsahem zasahujících policistů, ale také na západě Čech vůbec prvním získaným povolením prohledat neoznačená auta stojící uprostřed tržnice, která slouží jako anonymní skladiště nelegálního zboží a zřejmě i drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutný policejní zátah na vietnamské tržnici v AšiVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Zátah je zaměřen nejenom na padělané zboží, ale rovněž na drogy,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová. „Máme od soudu povolení k prohlídce zhruba stovky stánků a kamenných prodejen na tržnici,“ dokumentovala, jak je zásah rozsáhlý a že pokrývá v podstatě celou tržnici.

„Navíc jsme vůbec poprvé získali od soudu povolení k prohlídce celkem 19 neoznačených osobních vozidel stojících uprostřed tržnice,“ pokračovala policejní mluvčí.

Hned v první fázi zátahu policisté zadrželi dvanáct vietnamských trhovců, které nachytali při prodeji padělků, zejména pak cigaret a kávy. „Drogy jsme zatím neobjevili, ale psi vycvičení na jejich hledání několik míst, včetně neoznačených vozidel stojících na tržišti, již stačili označit. Nyní budou probíhat prohlídky všech označených míst,“ konstatovala Týřová.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policisté zabavují padělky na tržnici Lipový Dvůr u Aše.

Auta nemají SPZ

„Povolení k prohlídce odstavených vozidel jsme získali díky dvouměsíční práci našich kriminalistů, ale i kolegů z Německa a svědků, kteří zdokumentovali, že vraky slouží jako skladiště nelegálního zboží,“ prozradil šéf karlovarské krajské hospodářské kriminálky Jiří Vopálenský.

Většina vozidel nemá státní poznávací značku, takže budou majitele identifikovat podle výrobního kódu auta. „Když bude vozidlo odhlášené, budeme se ptát na legální zboží posledního majitele,“ dodal Vopálenský.

Policejní zátah je tak rozsáhlý, že se protáhne přes noc do středy. Už nyní ale nalezli policisté nekolkované cigarety, oblečení s padělanými značkami nebo třeba viagru. Nelegální zboží našli v několika důmyslných skrýších, které byly objeveny povětšinou za falešnými zdmi stánků.

Policejní mluvčí nevylučuje, že po zátahu na tržnici Lipový Dvůr bude následovat další na jiné z mnoha západočeských tržnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám