Hlavní obsah

Mlátil a kopal svoje děti, dostal pět let

Právo, pko
Brno

Kruté dětství, jehož následky si ponesou možná celý život, mají za sebou dva chlapci dnes ve věku 5 a 7 let z Brna. Jejich vlastní otec Jindřich S. je před dvěma lety brutálně mlátil, nestaral se o ně a zanedbal péči tak, že děti neměly vypěstovány ani základní hygienické návyky. Krajský soud v Brně mu za to ve středu potvrdil pětileté vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jindřich S. bez milosti mlátil své dva malé syny.

Článek

Otec, který má v rejstříku trestů už 14 záznamů, děti týral nejméně od dubna do září 2012 v bytě v centru města. „Opakovaně je bil rukou a někdy i vařečkou na různé části těla, zejména do oblasti zadku a hlavy, opakovaně, někdy i denně jim vulgárně nadával a házel s nimi na postel,“ konstatovali soudci v čele s Martou Ondrušovou s tím, že jednoho z chlapců dokonce zkopal.

Oba chlapci si z „výchovy“ svého otce odnesli syndrom týraného dítěte a projevující se známky posttraumatické stresové poruchy. „Po odebrání z rodiny měli malou slovní zásobu, špatně hovořili, nerozuměli pojmům, které by měli mít vzhledem ke svému věku a intelektu osvojeny, užívali vulgární výrazy nepřiměřené svému věku a vázla jejich sebeobsluha i hygienické návyky,“ upozornili soudci.

Otec se před soudem hájil tím, že ve výchově jen občas použil pohlavek a vulgarity prý pochytili od jeho tehdejší družky. Takovou obhajobu ale odvolací soud odmítl a trest kriminálníkovi potvrdil. Ten je teď vyšetřován i kvůli loupeži, za což mu hrozí další roky v kriminále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám