Hlavní obsah

Splašení koně zranili ve Špindlu šest lidí, převrátili povoz s turisty

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Katastrofou skončila v pondělí v podvečer pro trojici českých turistů vyhlídková jízda Špindlerovým Mlýnem na koňmi tažených saních. Dvojice splašených zvířat vláčela převrácené saně krkonošským střediskem.

Foto: Policie ČR

Koňský povoz

Článek

Divokou jízdu nakonec odneslo šest lidí včetně kočího, jednoho záchranáře a kolemjdoucí turistky pouze lehkými zraněními. Všichni byli ošetřeni v nemocnici, koně nehodu přežili s drobnými oděrkami.

„Všichni zranění lidé byli posléze z nemocnice propuštěni. Incident šetří policie jako dopravní nehodu,“ uvedl mluvčí policie v Trutnově Udo Ernter.

Foto: Policie ČR

Jeden z koňů, kteří se splašili

Koně se splašili z doposud nezjištěných příčin na frekventované pěší cestě z Medvědína do centra horského střediska. Saně, u nichž kvůli nedostatku sněhu nahrazují sanice kolečka, se převrátily v jedné ze zatáček. Trojice turistů byla spolu s kočím katapultována na asfaltovou cestu.

Událost náhodní svědci nahlásili Horské službě. Vstříc splašenému spřežení okamžitě vyrazil záchranářský mercedes, který se střetl s převráceným povozem před hotelem Westend. Koně v plném trysku vůz málem smetli z cesty.

Poškozené auto bude chybět 

„Náraz zcela zdemoloval předek auta, které nám bude v zimní sezóně citelně chybět. Oj navíc prorazila přední sklo a poškodila střechu. Oprava si vyžádá nějaký čas. Zranění utrpěl i jeden z našich záchranářů,“ popsal událost zástupce náčelníka krkonošské Horské služby Pavel Jirsa.

Foto: Policie ČR

Poničené auto záchranářů

Nehoda naštěstí skončila hlavně hmotnou škodou, předběžně vyčíslenou na 350 tisíc korun. Povoz kromě záchranářského auta demoloval vše, co mu stálo v cestě. Zběsilou jízdu kromě lidí odneslo několik reklamních cedulí a dopravní značka.

Vyhlídkové jízdy se celoročně těší ve Špindlerově Mlýně i v některých dalších horských střediscích velké oblibě. Koně se naposledy splašili 29. září 2012 v Peci pod Sněžkou, kde prázdný kočár vláčený splašeným dvojspřežím poškodil několik osobních aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám