Hlavní obsah

Zloděj vykradl na Nový rok restauraci a pak ji zřejmě podpálil

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Zničením majetku za čtvrt miliónu korun skončil požár, který vypukl v jedné z trutnovských restaurací ráno na Nový rok. Po ohledání spáleniště zařízení v Horské ulici, které bylo v době vzniku požáru naštěstí zavřené, nevyloučil vyšetřovatel úmyslné založení požáru.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ohněm zničený interiér restaurace v Trutnově.

Článek

„Policisté zjistili, že do objektu násilím vnikl dosud neznámý pachatel. Z provozovny odnesl finanční hotovost a alkoholické nápoje. Zdali založil i požár, který poškodil vybavení provozovny, budou policisté nyní zjišťovat,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ohněm zničený interiér restaurace v Trutnově.

Hasiči vyrazili k ohni ve středu po půl deváté ráno. „Celý prostor restaurace a kuchyně byl silně zakouřený. Hasičům v dýchacích přístrojích se ale podařilo požár brzy lokalizovat a následně odvětrat celý objekt. Požár i tak stačil poškodit elektroinstalaci, malbu, šipkové automaty a vybavení kuchyně,“ doplnila policejní zprávu mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Vyšetřovatelé našli na místě tři ohniska požáru. Dvě z nich se nacházela u poničených šipkových automatů a jedno v prostoru kuchyně.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ohněm zničený interiér restaurace v Trutnově.

Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nezvaném hostu restaurace a odcizeném sortimentu intenzivně pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám