Hlavní obsah

Za zrcadlo bytu v paneláku dal webkameru a sledoval nájemníky

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Reality show, v nichž jsou lidé neustále snímáni kamerami, dnes už v televizi nikoho nepřekvapí. Ale aby se člověk sám stal nedobrovolně hlavní hvězdou soukromé show, to je úplně jiné kafe. Přesně to se stalo čtveřici mladých lidí, kteří si pronajali byt na Vančurově ulici v Jihlavě. Když při škádlení v koupelně rozbili zrcadlo, blikala na ně za ním skrytá webkamera.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

Kamera přenášela signál o patro níž, kde bydlel majitel bytu, který podle vyšetřovatelů čtveřici sledoval.

„Prostor kamerou sledoval minimálně od loňského září až do začátku ledna, kdy se na celý případ přišlo při náhodné strkanici v koupelně. Webkamera snímala celou místnost. Když to nájemníci zjistili, ihned se obrátili na policii. Následně jsme na místě provedli domovní prohlídku, zajistili jsme u podezřelého třiapadesátiletého muže několik desítek datových nosičů a také výpočetní techniku. Posléze byl na základě zjištěných důkazů obviněn z poškozování cizích práv,“ řekla Právu jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Nebudu vám k tomu vůbec nic říkat.
Luboš Vondrák

„Nedá se popsat, jak obrovský šok to byl. Uvědomili jsme si, že nás půl roku někdo sledoval v prostředí, kde jsme se cítili bezpečně. Když se to provalilo, tak dělal překvapeného. Říkal, že je to jeho a může tam mít, co chce,“ popsali pro Jihlavský Deník, který na případ upozornil, své pocity nájemníci bytu.

Muž již dostal podmínku

Slídilem je podle informací Deníku třiapadesátiletý Luboš Vondrák. Právu se jej podařilo kontaktovat, ale Vondrák na dotaz reagoval stroze: „Nebudu vám k tomu vůbec nic říkat,“ položil ihned telefon.

Případem už se zabýval jihlavský okresní soud, který muže potrestal podmínkou a peněžitým trestem. Obžalovaný proti verdiktu podal odpor, což znamená, že se soud bude muset případem zabývat ve veřejném líčení. To se bude konat na konci září.

Reklama

Výběr článků

Načítám