Hlavní obsah

Jaguar vytlačil v Brně dodávku, agresivního řidiče policisté dopadli

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Další z šoférů neudržel nervy na uzdě a po jeho nebezpečném manévru v Brně zůstali dokonce zranění. Po agresivním útoku ujel. Policii se ho však podařilo po týdnu dopadnout.

Vytlačení dodávky jaguárem zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident mezi řidičem jaguaru a dodávky se stal minulé pondělí kolem šesté hodiny večer v Žabovřeské ulici. Obě auta podle svědků stála v koloně, ovšem řidič jaguaru telefonoval a nereagoval na pohyb kolony ani poté, co byl na tuto skutečnost upozorněn.

Foto: Policie ČR

Po útoku limuzíny skončila dodávka s několika lidmi s ulomeným kolem na betonových svodidlech

Dodávka stále stojící jaguar objela a mířila směrem do centra. V místě, kde se silnice rozšiřuje na dva pruhy, ji řidič jaguaru dojel a nevybíravým manévrem vytlačil na betonová svodidla. Řidič dodávky už nestačil zabránit střetu jak s vozidlem, tak se svodidly. Viník dopravní nehody z místa ujel.

Foto: Policie ČR

Po útoku limuzíny skončila dodávka s několika lidmi s ulomeným kolem na betonových svodidlech

„Dva zraněné ze sedmičlenné osádky převezla sanitka do nemocnice a policisté začali s nelehkou prací hledání viníka. Od svědků jsme měli sice popis nehodového děje a informace k popisu řidiče, ale z registrační značky jsme znali jen písmeno a jedno číslo. Přesto se během několika dnů po zdlouhavém procházení evidencí podařilo dostat na stopu majitele vozidla,” uvedl k případu mluvčí policie Pavel Šváb.

Při telefonickém kontaktu policistům vše popřel, ovšem ve čtvrtek muže zadrželi v Brně na Lesné. Tam nalezli také zaparkovaný poškozený jaguar.

Muž přečkal noc v policejní cele. Vyšetřovatelé zvažují, že čin bude posuzován jako úmysl těžkého ublížení na zdraví. V takovém případě by viníka mohl u soudu čekat až desetiletý trest. Rozhodující bude výsledek zadaného znaleckého posudku.

Reklama

Výběr článků

Načítám