Hlavní obsah

Větroň v Trutnově sfoukl při přistání vítr, zranil se divák

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Třiačtyřicetiletý návštěvník leteckého dne na letišti v Trutnově - Volanově se zranil při nehodě dvou letounů. K té došlo v sobotu krátce po třetí hodině odpoledne, když přistávající větroň zavadil na pojezdové dráze do jiného letadla.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

„Z dosud provedeného policejního šetření vyplynulo, že jedno z přistávajících letadel mělo při přistávacím manévru zavadit křídlem o zaparkovaný letoun. Při nehodě byl zraněn jeden z diváků. Zdravotníky byl zraněný převezen do nemocničního zařízení v Trutnově,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Jak ČTK řekl Miroslav Drahoš z leteckého klubu Ultralight v Trutnově, zraněný má zlomená dvě žebra. Větroně podle něj nejspíš "sfouknul vítr" a křídlem narazil do dalšího letadla. „Větroň je na odpis, letadlo má poškozenou kabinu, utržené levé křídlo a patrně i poničený podvozek,“ dodal Drahoš.

Škoda byla poškozenými předběžně vyčíslena na částku převyšující půl miliónu korun. Na místo události přijeli pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. S nimi budou na zjištění příčiny nehody spolupracovat policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám