Hlavní obsah

Soud poslal mladíka na čtyři roky do vězení za znásilnění nezletilé

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Královehradecký krajský soud poslal ve čtvrtek na čtyři roky do vězení třicetiletého Vladimíra B., který je obviněn ze znásilnění nezletilé dívky v Pardubicích u jedné základní školy. Nic netušící 12letou školačku v dubnu při cestě do školy zákeřně zezadu chytil do kravaty a snažil se jí zatáhnout do blízkých keřů.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaného Vladimíra B. přivedla k soudu eskorta přímo z vazby

Článek

Jak sám na policii později přiznal, chtěl se v její přítomnosti sexuálně ukájet. Vyděšenou dívenku naštěstí z jeho spárů zachránil školník a několik kolemjdoucích.

Soud začal ve čtvrtek a odpoledne už by vynesen verdikt. Zněl čtyři roky vězení. Státní zástupce i obžalovaný se vzdali práva na odvolání.

Opilý se ukájel s plenkami a masem

„V silné opilosti, v úmyslu pro svoje vlastní sexuální uspokojení zavést prsty ruky do její pochvy, přistoupil zezadu k procházející nezletilé. Pravou rukou ji uchopil kolem krku a táhl ji proti její vůli do blízkého křoví, neboť poškozená se mu snažila bránit rukama, kterými kolem sebe mávala a křičela. V tom se jí snažil zabránit zakrýváním jejích úst, přičemž během jejího odtahování do křoví ejakuloval,“ stojí v obžalobě.

Šokováni však byli i zaměstnanci protialkoholní záchytné stanice, kam byl mladý muž s téměř dvěma a půl promile po zadržení převezen policii. Při jeho svlékání zjistili, že měl na sobě pod civilním oblečením dvoje dámské plavky, dvoje podprsenky, dvoje dámské punčocháče a troje jednorázové plenky. V nich měl dokonce kvůli sexuálnímu uspokojení dva plátky syrového a zapáchajícího masa.

Večer před tím jsem prohledával popelnice a hledal něco k sexuálnímu uspokojení.
Obžalovaný

„Večer před tím jsem prohledával popelnice a hledal něco k sexuálnímu uspokojení. Našel jsem tam dámské prádlo, použité plenky a dva plátky syrového masa. To jsem si později dal na přirození pod plíny a u toho jsem ejakuloval,“ vypověděl u soudu Vladimír B.

Uvedl také, že si na sebe ještě oblékl dámské podprsenky, punčocháče a plavky. Mezitím silně popíjel alkohol. Vypil půl litru tvrdého alkoholu a zhruba dva litry vína. Takto posilněn a oblečen do dámského prádla a zapáchajícím masem na přirození pod plenami vyrazil do města, kde bloudil až do rána.

Zatáhl jsem jí do křoví a u toho se uspokojoval. Nechtěl jsem jí ublížit.
Obžalovaný

„Stále jsem v tom oblečení chodil po městě a pak jsem se vydal před základní školu. Vyhlédl jsem si tam jednu dívku, jak šla do školy. Zatáhl jsem ji do křoví a u toho se uspokojoval. Nechtěl jsem jí ublížit,“ bránil se u soudu obžalovaný s tím, že se omlouvá rodině poškozené dívky a chtěl by se léčit.

Opilce před tím od školy vyhodil rázný školník základní školy. „Vyrazil jsem ho, když se motal kolem školy. Přesto mi to po chvíli nedalo a šel jsem se podívat, kam odešel. Najednou ho vidím, jak vychází ze křoví a drží tu dívku pod krkem a ona křičí. Okamžitě jsem na něj zařval, ať ji nechá být a vystartoval na něj. Než jsem k němu doběhnul, dal se na útěk. Podařilo se nám ho dostihnout a zpacifikovat, ani se pak už nebránil, než dorazila policie,“ uvedl u soudu školník Pavel Š.

Obžalovaný Vladimír B. u soudu přiznal, že dívenku zezadu napadnul, nicméně si prý vůbec nepamatuje, že by jí měl u svého ukájení sahat na přirození.

Reklama

Výběr článků

Načítám