Hlavní obsah

Muž na lešení se představil jako "paragraf 30" a tvrdil, že létá na koštěti

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Skupina dělníků chtěla jít v pátek ráno pracovat na lešení u jednoho z domů v Brně, když na komíně spatřili muže mávajícího ručníkem. Přivolaným policistům se pak muž, tentokrát již s koštětem v ruce, představil jako „paragraf 30“. Dodal, že na koštěti létá.

Foto: Sean Yong, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Hlídku přivolal pozorný občan, který si všiml muže sedícího na komíně mávajícího ručníkem. Když přijela hlídka na místo, pod lešením postávala skupina dělníků, kteří měli na domě provádět rekonstrukci,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Devětatřicetiletý muž seděl na lešení, a když k němu policisté přišli blíž, zjistili, že ručník vyměnil za koště. Muž řekl, že na koštěti létá a dolů se dostane sám.

„Na to pochopitelně hlídka nemohla přistoupit, zvláště když se pán s koštětem nepředstavil jako Harry Potter, ale policistům tvrdil, že se jmenuje „paragraf 30“,“ dodal policejní mluvčí.

Policistům se muže nakonec podařilo bezpečně dostat dolů na zem. Tam ho předali záchranářům, kteří ho převezli na psychiatrickou kliniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám