Hlavní obsah

Metalová hvězda obviněná ze zabití se v Praze chovala drsně, uznávají fanoušci

Novinky,
Praha
Aktualizováno

Mluvčí americké metalové skupiny Lamb Of God potvrdila, že její zpěvák Randy Blythe byl ve středu v Praze zatčen kvůli ublížení na zdraví s následnou smrtí. Zároveň frontmana kapely označila za nevinného. Fanoušek byl zraněn při koncertu skupiny v roce 2010 poté, co vlezl na pódium. Podle svědků na něj zpěvák brutálně zaútočil. Policie podala návrh na vzetí Blythe do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

„Randy byl falešně obviněn. Právníci na tom pracují a my očekáváme, že bude zcela očištěn,“ uvedla v prohlášení mluvčí kapely Maria Ferrerová.

Zpěvákův bratr Marky Blythe řekl stanici CBS-6, že čeká na další podrobnosti. „Obvinění je podvodné a neuvěřitelné a bude okamžitě staženo,“ prohlásil.

Skupina zatím na svých webových stránkách nezrušila žádný z dalších koncertů. Ani pořadatelé festivalu With Full Force na letišti Roitzschjora u Lipska neinformují o tom, že by skupina hrát neměla. Je stále uvedena mezi hlavními atrakcemi.

Česká policie zatím další informace k případu neposkytuje. [celá zpráva]

Za ublížení na zdraví s následkem smrti podle paragrafu 146, odstavce 4 trestního zákoníku hrozí Blythovi pět až deset let vězení. Policie podala žádost, aby byl zpěvák vzat do vazby.

Nešťastný incident? Blythe byl drsný, uznávají fanoušci

Tomáš Fiala z pořadatelské agentury Obscure promotion Novinkám řekl, že nešlo o žádnou rvačku: „Byl to jen nešťastný incident, který se stal při koncertě, kdy někdo skočil na pódium, kde neměl co dělat.“ Více se k věci nechtěl vyjadřovat, připravuje prohlášení.

Lamb of God - Walk with me in hell

Podle webu wtvr.com měl být fanoušek zasažen mikrofonním stojanem, než ho ochranka dokázala dostat z pódia pryč. Svým zraněním podlehl později v nemocnici, podle některých zdrojů zemřel na krvácení do mozku.

Recenze koncertu zmiňují, že Blythe se choval k fanouškům, kteří skočili na pódium, tvrdě. V komentáři na webu topzine.cz například stojí: „Další věcí, která zarážela, bylo chování zpěváka Randalla Blythea, který několikrát poměrně surově shodil fanoušky z pódia.“

Podrobněji se o tom píše na blogu Sicmaggot: „Velice mu (Blythovi) vadilo, když se někdo rozhodl navštívit pódium. Třeba ten první to schytal od Randyho docela dost, skočil po něm a držel ho na zemi, přitom dál pokračoval ve zpěvu. Když vstával, ještě ho na památku trochu podusil. Když fanda vstal, Randy ho vzal za vlasy a hodil poměrně rychle dolů. Druhý ale skončil o poznání hůř, trochu déle zápasil s tím, aby získal svůj dech zpět.“

Po vraždě kytaristy Pantery se poměry přiostřily

Je třeba si ale uvědomit, že v Abatonu nebývají před pódiem běžně bariéry. Americká média také v této souvislosti připomínají, že poté, co byl při koncertě zastřelen bývalý kytarista Pantery Dimebag Darrell, se přitvrdil vztah k fanouškům, kteří skáčou na pódium, kde nemají co dělat.

Tvrdě se ale choval už v polovině devadesátých let k těmto lidem i Henry Rollins, který jednomu dal pěstí do obličeje.

Lamb Of God patří k nejvýznamnějším a nejzajímavějším představitelům současného amerického metalu. O jejich kvalitách svědčí i to, že byli opakovaně nominováni na cenu Grammy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám