Hlavní obsah

Tyran bil ženu tyčí, musela stát mokrá na mrazu

Novinky, Petr Nový
Liberec

Liberečtí kriminalisté vyšetřují týrání ženy, kterého se na ní dopouštěl její přítel v Hodkovicích nad Mohelkou na Liberecku. Po posledním brutálním útoku žena věc ohlásila policistům. Útočník skončil ve vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Více než 2,5 roku snášela psychické a fyzické příkoří 32letá žena z Turnova. Bydlela se svým o rok mladším přítelem v Hodkovicích nad Mohelkou v malém rodinném domku. Partner jí udělal ze života peklo.

„Vyhrožoval jí střelnou zbraní, ponižoval ji, vulgárně jí nadával, bil ji, kopal do ní, házel po ní různé předměty, tahal ji za vlasy a za vlasy ji dokonce smýkal po zemi. V zimním období ji byl schopný oblečenou jen ve spodním prádle a bez bot vystrčit před dům, polít studenou vodou a nechat stát v mrazu,“ řekla mluvčí policie Ludmila Knopová.

Hodil po ženě květináč

V dalším případě ji chtěl vystrčit z okna v prvním patře domu, když ženu uvnitř místnosti držel jen za konce nohou. „Velmi brutální byl i útok hozeným květináčem, který byl 20 cm vysoký a zasáhl ženu do hlavy,“ popsala další útok policejní mluvčí.

Poslední kapkou bylo napadení na konci října. Muž ženu v garáži nejprve slovně napadl a poté ji bil železnou tyčí do holení, kotníků, zad a rukou. Žena další tři dny ležela v posteli, než byla schopna vyhledat lékařské ošetření a pomoc policistů.

„Policisté muže zadrželi a po výslechu obvinili z nedovoleného ozbrojování a z týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což může být potrestán až osmiletým vězením.

Žena v sobě našla po posledním útoku sílu muže opustit. „Ten má o své bydlení na delší dobu postaráno. Byl vzat do vazby,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám