Hlavní obsah

Infarktový stav na D1 trvá i po odstranění nehody, která ji zcela uzavřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dálnici D1 u Mirošovic na dvě hodiny zcela uzavřela dopravní nehoda osobního a nákladního auta, při které byli zraněni tři lidé. Srážka se odehrála v půl osmé na 20. kilometru v místě, kde dělníci budují nový povrch vozovky. Před 22. hodinou byl úsek již opět průjezdný, avšak stále jedním pruhem, takže se před zúžením stále tvoří dlouhá kolona.

Článek

"Stalo se to v tom dopravním omezení, v jediném pruhu, který tam je. Vytéká tam nyní nafta na silnici, provoz byl úplně zastaven," uvedl ve 20 hodin operační důstojník dálničního oddělení.

Jedním ze zraněných je řidič nákladního auta, zbylí dva jeli v osobním autě. Uvedl to mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Podle náměstka ředitele středočeské záchranné služby Petra Macha utrpěl jeden z cestujících těžké zranění a záchranáři ho převezli na traumacentrum pražské vinohradské nemocnice.

Nákladní auto podle Truxy zůstalo po nehodě zaklíněno mezi svodidly. Vyprošťovali ho hasiči, kteří zároveň odstraňovali provozní kapaliny vyteklé na silnici.

Provoz jedním pruhem způsobuje řidičům peklo

Na dálnici D1 na výjezdu z Prahy se tvoří kolony už od čtvrtka. Může za to zúžení před mirošovickým exitem, kde je provoz sveden pouze do jednoho ze tří jízdních pruhů.

Provoz byl na dálnici zúžen jen do jediného pruhu, což způsobilo naprostý kolaps. Už ve čtvrtek, kdy byl uzavřen pouze pravý jízdní pruh, auta popojížděla krokem, v pátek spíše stála.

Mezi 19. a 21. kilometrem silničáři pokládají nový povrch.

"V úseku se vytvořila asi šestikilometrová kolona," řekl ČTK odpoledne operační důstojník dálničního oddělení v Mirošovicích. "Kolonu vidím na kameře až k 15. kilometru, ale určitě sahá ještě dál, asi ke 13. kilometru," odhadl policista.

Práce podle něj povolilo ministerstvo dopravy, dělníci dělají nový živičný povrch. "Proč povolili uzavření dvou pruhů, ale nechápu," dodal.

Problémy jsou i jinde

O víkendu čekejte problémy také na D8 mezi 11. a 9. kilometrem směrem na Prahu, kde probíhá oprava vozovky. Omezení by mělo podle policie trvat do pondělí.

Kolony se tvoří také mezi Prahou a Starou Boleslaví ve směru na Mladou Boleslav. Každá sebemenší nehoda tam způsobí hodinové čekání, situaci navíc komplikuje aktuální oprava vozovky. Situace je kritická, protože jiná možnost dostat se do Staré Boleslavi neexistuje. Most přes Labe v Brandýse nefunguje, takže v případě ucpání dálnice se Stará Boleslav stává obtížně dostupným městem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám