Hlavní obsah

Loupež ve Varnsdorfu si mladík vymyslel, policie má přesto napilno

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf
Aktualizováno

Vyšetřování dvou útoků zaměstnalo v pondělí večer policisty ve Varnsdorfu. Nejprve před osmou hodinou žena napadla a zbila jinou ženu, zanedlouho měla skupinka pěti mužů oloupit mladíka. Při vyšetřování vyšlo najevo, že si mladík vše vymyslel. Že by si lidé přepadení vymýšleli, není podle kriminalistů tak časté.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ve Varnsdorfu se v posledních dnech často protestuje.

Článek

Skupina pěti mužů prý zahradila mladíkovi cestu, chtěli po něm cigarety. Když jim je mladík nedal, použili násilí a výhrůžky. Ty v jednadvacetiletém muži vzbudili obavy o život, a tak jim prý odevzdal vše, co u sebe měl. Poté prý útočníci odešli a přepadený muž se obrátil na policii.

„V průběhu policejního vyšetřování bylo v úterý zjištěno, že muž si celou událost vymyslel, ta proto bude s přihlédnutím ke zjištěným informacím v průběhu následujících dní odložena,“ uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Dívka skončila v rukou lékařů

O něco dříve, než se měl odehrát útok na mladíka, byla brutálně napadena před městskou knihovnou 18letá žena. Musela být převezena k ošetření na chirurgickou ambulanci.

„Byla napadena místní rodačkou nejprve slovy a poté i několika údery a kopy. Ty směřovala útočnice na hlavu povalené oběti,“ uvedla Trypesová. Za tento útok čelí mladistvá žena hned dvěma obviněním. Z přečinu výtržnictví a trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Další pachatele čeká obvinění

Policie nemá podle Trypesové informace, že by útok měl rasový podtext. Ten naopak policisté prověřují po čtvrtečním přepadení 48leté ženy nedaleko nechvalně známé ubytovny Sport. Čtyři romští mladíci tam při přepadení ženu udeřili do obličeje, ukradli jí mobil a měli jí nadávat „ty bílá svině“. Podle Trypesové byli pachatelé, kteří jsou všichni mladiství, dopadeni už v pátek. Tento týden by je mělo čekat obvinění z loupeže, pravděpodobně i s rasovým podtextem.

Útoky nejsou ve městě i přes policejní posily v posledních dnech výjimečné, minulý čtvrtek byla přepadena a oloupena 48letá žena.

Lumpové už si na policisty zvykli

I když místní neustále proti kriminalitě a nepřizpůsobivým protestují a večer hlídají ulice policejní pořádkové posily, kriminalita nijak zásadně neklesá. Znát byl nástup policejních posil, v prvních dnech byl v ulicích naprostý klid.

„Lumpové se už otrkali a je to jako dřív. Policie by měla zabrat ještě víc,“ řekl Právu jeden z obyvatel Varnsdorfu. Podle Trypesové není nárůst podobných činů podle statistik nijak razantní. „Zhodnocení přinesou až další data,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám