Hlavní obsah

Policejní posily nestačily, mladíci ve Varnsdorfu okradli mladou dívku

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

I přes policejní posily ve Šluknovském výběžku stále dochází ke krádežím a přepadením za bílého dne. V pondělí odpoledne ve Varnsdorfu skupina pěti mladíků okradla 16letou dívku. Policisté po nich intenzivně pátrají.

Článek

Podle místních lidí bandy výrostů terorizující okolí krádežemi dobře vědí, že posily pořádkových jednotek nastupují do služby až v pět hodin odpoledne a proto si troufnou krást i během dne.

„Nebylo to přepadení ani loupež, šlo o krádež. Pět mladíků s kapucemi na hlavách ukradlo dívce tašku se sportovními věcmi,“ řekl mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka.

Pachatele policisté zatím nedopadli, intenzivně po nich pátrají. „Až do vyšetření případu nemůžeme říci nic bližšího,“ dodal Haňka.

Téměř 50 mužů z policejní pořádkové jednotky z Prahy hlídá bezpečnost v Novém Boru, Varnsdorfu, Rumburku a Šluknově od minulého úterý. Počet trestných činů se poté znatelně snížil, v prvních dnech klesl o třetinu. Přesto krádeže z měst nevymizely.

Čtveřice mladíků například minulou středu ve Varnsdorfu okradla tělesně postiženého muže. Bez skrupulí mu sebrali přímo na ulici ledvinku, kterou měl upevněnou u pasu.

Muž přišel o doklady, peněženku, platební kartu a přehrávač v celkové hodnotě zhruba dvanácti set korun. Policisté mladíky za nedlouho dopadli, protože jim však ještě nebylo 15 let, případ odložili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám