Hlavní obsah

V Brněnské přehradě hledali utopence, ten si pak přišel pro pantofle

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Poplach zvedl v noci na čtvrtek vodní záchranáře, policisty a hasiče na Brněnské přehradě ke společné akci. Celé hodiny hledali dvaatřicetiletého plavce, kterého začal pozdě v noci pohřešovat jeho spolubydlící. Oba se rozešli nedaleko loděnic brněnské přehradní flotily kolem dvacáté hodiny s tím, že mladý muž si trochu zaplave a přijde domů.

Článek

Akce začala v zátoce nazývané U Sirky, přímo v místě, kde ležely pantofle a svršky pohřešovaného. Po dvou hodinách odvolal velitel zásahu vodní záchranáře a v 1.15 ukončil akci policie. V ten moment se objevil pohřešovaný.

V dobré pohodě, prý si jen zaplaval směrem na Veverskou Bítýšku, ale asi po čtyřech kilometrech (celá přehrada měří 9,3 kilometru) už nemohl, a proto se už pěšky vracel pro pantofle.

Přítomnost potápěče u svých svršků ho poněkud překvapila, zvláště když muž v ploutvích pronesl: „Držte mě, nebo na něj skočím!“

Jak řekl Právu tiskový mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb, celou akci zatím nemají finančně vyčíslenou, přišla však řádově na desítky tisíc korun. Po nikom se nebude požadovat nějaká náhrada, protože se postupovalo jako při ohrožení života, nikdo neměl zlý úmysl uvádět někoho v omyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám