Hlavní obsah

Napadený řidič se na rušné silnici v Ostravě aktivně bránil ranám pěstí

Právo, Novinky, Aleš Honus, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Jako na běžícím pásu v posledních dnech vyšetřuje ostravská policie agresivní chování mezi řidiči na silnicích. Jen v červenci prověřovali kriminalisté pět podobných případů, další se odehrál v první srpnový den na křižovatce ulic Novinářská a Novoveská.

Článek

Incident zaznamenaly i policejní kamery. I v tomto případě byl motivem útoku odlišný názor na způsob řízení. Útok se odehrál v pondělí v 10.45 hodin. Ve chvíli, kdy osmatřicetiletý řidič octavie zastavil na křižovatce na červenou, vystoupil z vedlejšího vozidla Škoda pickup dosud nezjištěný šofér a řidiče octavie napadl údery pěstmi.

„Řidič octavie byl nejprve situací překvapen a navíc byl jeho pohyb ztížen bezpečnostním pásem. Poté, co se muži podařilo pás odepnout, pokračoval incident mezi muži i na silnici. Ze zajištěného obrazového záznamu je zřejmé, že situaci mohlo zaregistrovat hned několik svědků,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Policie žádá svědky události, aby se přihlásili na lince 158 nebo na telefonu 974 727 301. „Napadený řidič po ataku vyhledal ošetření lékaře,“ dodala mluvčí.

Stále více případů

Agresivita mezi řidiči na silnicích stále roste.  Jeden z posledních případů se stal také v Ostravě, kde posádka jednoho z vozů nevybíravě fyzicky napadla řidiče dalšího automobilu. Policie je útočníkům na stopě. [celá zpráva]

Veřejnosti je dobře znám případ Aleše Trpišovského, který měl svým silným vozem opakovaně blokovat prudkým brzděním vozy v rychlém pruhu dálnic.  Jeho případ policie stále vyšetřuje. [celá zpráva]

Média sledovala také kauzu Luboše Laciny, který loni na dálnici D1 najel na pomaleji jedoucí auto a vytlačil jej ze silnice. Mazda se několikrát přetočila a dopadla na střechu. Její posádka z hrozivé nehody vyvázla bez větších následků, Lacinu soud poslal na pět let do vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám