Hlavní obsah

V ostravském shopping parku řádili radikálové hardbass

Právo, Anna Bortlíčková
Ostrava

Několik policejních hlídek, městští strážníci, a dokonce i pořádková jednotka policie zasahovali v sobotu odpoledne v ostravském Avion shopping parku, kde na různých místech několik desítek radikálů v kuklách a maskách, přívrženců tzv. hardbass, tančilo za doprovodu hlasité hudby. Na policejní služebně skončilo 49 lidí.

Článek

Informovala o tom v neděli policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Jak uvedla, část skupiny přívrženců hardbassu vběhla do prostoru atrakce určené dětem, tzv. skákacího hradu a pohybovali se tam takovým způsobem, že dvě nezletilé dívky, které byly ve stejné době v prostoru skákacího hradu, mohla vystavit riziku zranění. Ze skákacího hradu tanečníci zamířili do restaurace, kde podle svědků skákali na stoly.

„Okamžitě po oznámení události bylo ke zvládnutí situace na místo vysláno několik hlídek Městského ředitelství policie Ostrava a byla povolána také speciální pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje i strážníci,“ uvedla Holčáková.

Na policejní služebně skončilo 49 lidí. „Policisté zajistili také věci, důležité pro trestní řízení, například několik kukel, kterými měli být zúčastnění maskováni,“ doplnila. Policie případ šetří jako výtržnictví.

Podle Holčákové zatím policisté nezjistili, že by byl někdo zraněn a nebyla specifikována ani škoda na majetku.

Reklama

Výběr článků

Načítám