Hlavní obsah

Řidič zemřel po střetu s rychlíkem

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Sedmatřicetiletý řidič osobního automobilu Citroen C 3 zemřel ve středu před půl třetí odpoledne po střetu s rychlíkem Praha - České Budějovice na železničním přejezdu v Horusicích na Táborsku. Všichni cestující z vlaku vyvázli z nehody bez zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Rychlík táhl auto asi pět set metrů a řidič utrpěl rozsáhlá poranění trupu, končetin a hlavy, která byla neslučitelná se životem,“ sdělil Právu ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Valentová upřesnila, že řidič Citroenu vyjížděl z Horusic směrem na hlavní silnici a nehoda se stala přesně čtyři minuty před půl třetí.

„Přejezd je chráněný světelnou signalizací a Drážní inspekce nyní zjišťuje, zda v době nehody fungovala,“ podotkla Valentová.

Mluvčí Drážní inspekce ČR Martin Drápal uvedl, že podle prvních zpráv byla signalizace v provozu. „Na trati mezi Dynínem a Horusicemi zajišťují nyní dopravu autobusy, ale jinak by neměli spoje nabírat velké zpoždění,“ konstatoval Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám