Hlavní obsah

Cizinec v mercedesu se na Karlovarsku řítil rychlostí 215 km/h

Právo, Novinky, Petr Nový, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Dopravní policisté se během úterý zaměřili na kontrolu řidičů na silnicích Karlovarského kraje. Při měření rychlosti na frekventované silnici I/13 mezi Ostrovem a Karlovými Vary naměřili jednomu řidiči dokonce rychlost 215 km/h v místě, kde je povolená devadesátka.

Článek

Hlavní silnici policisté monitorovali kolem úterního poledne. V úseku, kde je povolená maximální rychlost 90 km/h, naměřili hned dva hříšníky, z nichž byl zejména ten druhý rekordmanem.

„V prvním případě řidič osobního vozidla jel rychlostí 130 km/h. Ve druhém případě policisté změřili 40letého řidiče osobního vozidla Mercedes Benz, který jel rychlostí přes 210 km/h na úseku s povolenou 90 km rychlostí,“ řekl mluvčí policie Pavel Valenta.

„Řidiči hrozí pokuta ve výši pět až deset tisíc korun,“ uvedl mluvčí na karlovarském magistrátu Jan Kopál.

„Dále pak zákaz řízení motorového vozidla na šest až dvanáct měsíců,“ dodal s tím, že řidič přijde také o pět bodů. To jej ale jako cizího státního příslušníka nebude příliš zajímat, protože body mu platí jen na území ČR.

„Zhruba polovina řidičů s cizí státní příslušností zaplatí pokutu na místě a ostatní uháníme, zejména korespondenčně. Vymáhání pokut touto cestou se ale příliš nedaří,“ uvedl Kopál, podle kterého je to v důsledku neexistence mezinárodních dohod, které by vymáhání pokut udělených při přestupcích řešily.

„U trestných činů takové mezinárodní smlouvy uzavřeny jsou, ale u přestupků takové bilaterální vztahy smluvně ošetřeny dostatečně nejsou,“ uvedl mluvčí. Podle Kopála u cizince, který pokutu nezaplatí, nelze jako u tuzemských řidičů uplatnit například exekuce majetku.

Reklama

Výběr článků

Načítám