Hlavní obsah

Při nehodě na Bruntálsku se zranili tři lidé

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné Loučky

Tři zraněné ošetřili v úterý odpoledne moravskoslezští záchranáři při dopravní nehodě na Bruntálsku. Osmapadesátiletou ženu transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Další dva zranění, sedmaosmdesátiletý muž a devětapadesátiletá žena, putovali do krnovské nemocnice.

Článek

Ke střetu osobních automobilů došlo u obce Krásné Loučky, v místě takzvaných Linhartovských zatáček po 14. hodině.

„Protože volající uvedl, že je více zraněných, vyjely na pomoc tři pozemní posádky Územního střediska záchranné služby Moravskoslezského kraje ze stanovišť v Krnově a Městě Albrechticích. Vyslán byl rovněž vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podle něj byla nejvážněji zraněna starší žena, která měla při příjezdu lékaře poruchy vědomí. „Zasahující lékař zjistil vyšetřením poranění hlavy a pravděpodobné poranění mozku. Pacientka byla uvedena do umělého spánku, záchranáři zajistili její dýchací cesty, připojili ji k umělé plicní ventilaci, podali léky a transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ popsal.

Další žena utrpěla poranění hlavy, ruky a nohy, muž byl při nehodě zraněn středně těžce, a to v oblasti hrudníku, páteře a břicha. „Oba byli při vědomí, se záchranáři komunikovali a nebyli v bezprostředním ohrožení života. Posádky je po ošetření předaly do péče lékařů urgentního příjmu nemocnice v Krnově,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám