Hlavní obsah

Tříletý chlapeček v Hrádku nad Nisou byl nalezen mrtev kousek od domova

Právo, Novinky, ČTK, Barbora Silná, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrádek nad Nisou
Aktualizováno

Tříletý chlapec, kterého od čtvrtka v oblasti Hrádku nad Nisou na Liberecku hledaly desítky policistů a dobrovolníků, byl nalezen mrtev. Právu to sdělil náměstek ředitele Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Roman Hlinovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Policisté při pátrání po ztraceném chlapci prohledávali řeku Nisu.

Článek

"Tříletý chlapec byl nalezen mrtev na břehu řeky Nisy před malým okamžikem," řekl Právu v pátek krátce před 15. hodinou Hlinovský.

Později upřesnil, že chlapeček byl nalezen u řeky pod malým mostkem 200-300 metrů od svého domova. K okolnostem úmrtí nejsou žádné informace, příčinu smrti určí až pitva. Místo nálezu však patří k oblastem, jež byly už prohledávány, není proto vyloučeno, že se pod mostkem tělo objevilo až dnes.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Řeku v oblasti chlapcova bydliště prohledávali policisté i záchranáři.

Po jeho zmizení se rozběhlo rozsáhlé pátrání

Po chlapci z Donína v Hrádku nad Nisou pátrali celou noc kynologové společně s potápěči. Do akce byli povoláni hasiči z Hrádku nad Nisou a okolí. Na břehu Nisy se našla jedna z chlapcových bot.

„Do akce byla nasazena Vodní a potápěčská záchranná služba, jejíž potápěči prohledávali hlubší místa v korytu řeky. Dobrovolní hasiči pokračovali v prohledávání řeky ze člunů. Do pátrání se zapojili také policisté na polské a německé straně,“ konstatovala Michalíčková.

Podle mluvčí Krajského policejního ředitelství v Liberci Ludmily Knopové prohledávala od rána okolí šedesát policistů, vojáci a další dobrovolníci.

Dítě si hrálo u řeky

Podle hrádeckého starosty Martina Půty je zahrada, na níž si dítě hrálo a z níž zmizelo, v blízkosti řeky Nisy. "Tak malé dítě nemohlo dojít daleko, v okruhu kilometru jsme ho neobjevili, proto se pátrání soustředilo na řeku," řekl Půta.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám