Hlavní obsah

Po ztraceném tříletém chlapci pátrají na Liberecku policisté i hasiči

Právo, Barbora Silná
Hrádek nad Nisou

Po tříletém chlapci Janu Kapurovi, který se podle výpovědi matky ztratil ve čtvrtek okolo 16. hodiny v Hrádku nad Nisou, části Donín na Liberecku, pátrají intenzivně policisté, psovodi i policejní vrtulník s termovizí. Právu to sdělila mluvčí Krajského policejního ředitelství v Liberci Ivana Baláková s tím, že chlapec si sám hrál před rodinným domem.

Článek

„Maminka ho šla okolo 16. hodiny zkontrolovat, ale nikde ho nenašla, tak se ihned obrátila na policii s žádostí o pomoc. Od té doby probíhá intenzivní pátrání,“ podotkla Baláková. Dítě si podle ní hrálo v okolí domu, odkud mohlo samo odejít.

Fotografii chlapce se ale policistům zajistit nepodařilo. „Rodina žádnou jeho fotografii nemá. Poslední, kterou disponuje, je z doby, kdy byl miminko v zavinovačce,“ konstatovala policejní mluvčí.

Tříletý klučina byl oblečen podle matky do růžové dětské bundy, tepláků neupřesněné barvy a červené pletené čepice. „Prohledáváme obec i okolí. Zatím pracujeme se všemi vyšetřovacími verzemi,“ uzavřela Baláková.

Část Donín se nachází podle starosty Hrádku nad Nisou Martina Půty (SLK) hned při vjezdu do příhraničního města Hrádku nad Nisou ve směru od Chotyně. „Rodina bydlí v blízkosti řeky Nisy. Pátraní se soustředilo na břehy řeky. Chlapec je velmi malý na to, aby sám odešel někam daleko. Zatím o něm nejsou vůbec žádné zprávy,“ uzavřel Půta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám