Hlavní obsah

Muži v Ostravě vytáhli řidiče z auta a před očima rodiny jej zbili

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Údery a kopání zažil sedmatřicetiletý řidič, který se ve středu večer vracel s rodinou z dovolené po Rudné ulici v Ostravě-Zábřehu. Před Výškovicemi jej napadla dvojice mužů, které se zřejmě nelíbilo, jakým způsobem jel. Za poslední tři měsíce to je již několikátý případ agrese na silnicích. Útočníci při atacích používali slzotvorný plyn, střelné zbraně i hrablo na sníh.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K poslednímu útoku došlo pět minut po 22. hodině ve směru na Havířov před výjezdem na Výškovice. „Dosud neznámý řidič vozidla nejprve přinutil zastavit vozidlo Seat Leon. Okamžitě po zastavení vystoupili z vozidla Nissan Primera dva muži, otevřeli dveře seatu a násilím vytáhli řidiče ven,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Agresoři svou oběť před zbytkem rodiny udeřili do obličeje, pak ji kopali do těla. Muž schytal i pár ran nějakým předmětem. „Atak vyvrcholil stržením části oděvu z těla poškozeného. Nato z místa činu oba muži odjeli i s oděvem poškozeného,“ doplnila.

Zraněný muž se bude nyní nějakou dobu léčit. Škodu na majetku vyčíslil na zhruba 1000 korun. „Motivem jednání může být opět odlišný názor na způsob řízení auta,“ naznačila Holčáková a dodala, že policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže a ublížení na zdraví. Po obou pachatelích pátrají. Přijmou proto jakékoliv informace, které by vedly k dopadení obou násilníků. Těm nyní hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Na Ostravsku se nejedná o první případ agresivního chování na cestách. Policie proto apeluje na řidiče a vyzývá je k vzájemné ohleduplnosti a respektování pravidel silničního provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám