Hlavní obsah

Rodiče vyhodili dceru z domu, nechtěla ke Svědkům Jehovovým

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zlínští policisté podezřívají místní manželský pár ze spáchání trestného činu útisku. Podle kriminalistů vyžadovali po své dceři, aby vstoupila do sekty Svědkové Jehovovi, jejímiž jsou členy. Ta však odmítla, a rodiče ji proto vyhodili z domu.

Foto: Jan Třeštík, ČTK

Hromadný křest nových členů Svědků Jehovových na strahovském stadionu Evžena Rošického v Praze.

Článek

Rodiče chtěli, aby jejich dcera při dovršení osmnácti let vstoupila do této organizace. Děvče to ale odmítlo, na což rodiče reagovali tím, že své dítě vyhodili z domu. Mladé dívce, která ještě navštěvuje střední školu, nenechali žádné prostředky ani peníze.

"Domů se prý může vrátit jen pod podmínkou vstupu do sekty. Dcera je sice plnoletá, nicméně není výdělečně činná, proto stále trvá vyživovací povinnost rodičů,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Podle mluvčí se jedná o trestný čin, který se na Zlínsku vyskytuje velmi sporadicky. Přesto si s tím ví trestní zákon rady. "Kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, ... , bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců,“ doplnila citaci zákona mluvčí policie Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám