Hlavní obsah

Policii v Praze došla trpělivost, na řidiče nasadí dálniční passaty

– Praha
Novinky, ČTK, Petr Nový

Dopravní policisté hledají nové způsoby, jak zatočit s piráty silnic v ulicích metropole. Součástí razantnějšího postupu proti neukázněným a nebezpečným řidičům má být i stažení rychlých vozů VW Passat z dálnic do Prahy. Informoval o tom šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policejní passat určený pro dálnice může honit piráty i v Praze.

Článek

O takovém kroku sice ještě nebylo rozhodnuto, ale je to jedním z možných řešení. V loňském roce policie nakoupila 16 těchto rychlých vozů, kteří nyní stíhají silniční piráty na českých dálnicích.

"Dovedu si představit, že do Prahy přijede šest passatů na jeden dva dny a budou tady provětrávat rychlostní komunikace," řekl Tržil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

"Počítáme s tím, že tyto týmy budou v první řadě represívní, to znamená, že budou řešit hrubé porušení pravidel silničního provozu o to důrazněji," dodal Tržil s tím, že počítají i s preventivními akcemi pro řidiče.

Pražští dopravní policisté si na konci března převezmou také desítku nových motorek s radarem. Ty budou na silnicích stíhat rychlé motorkáře i řidiče aut. Celkem policejní sbor pořídil 70 těchto motocyklů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Na řidiče si posvítí i policisté na motocyklech.FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám