Hlavní obsah

Gazela utekla gepardovi přímo ze spárů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kameraman a fotograf Wim Van Den Heever zachytil v Tanzánii jedinečnou ukázku souboje na život a na smrt. Hladový gepard se na planinách Ndutu zmocnil gazely, která na první pohled neměla moc šancí na únik. Jak se ale nakonec ukázalo, šelma si tentokrát vybrala příliš velké sousto, napsala agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gazela nakonec hladovému gepardovi uteklaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Na fotografiích a krátkém videozáznamu je vidět gepard, který se sám vrhl na gazelu Grantovu. Podle Van Den Heevera muselo jít o mladého, nezkušeného jedince, protože na takhle velkou kořist vyrážejí gepardi většinou ve smečce. Chvíli sice dokázal svou oběť držet v sevření, jediným kopem zadních končetin se z něj ale gazela vymanila.

„Je to scéna, na jakou jsem čekal celý svůj život. Byl to souboj na život a na smrt mezi dvěma druhy. Trvalo mi to 43 let,“ popsal profesionální fotograf z jihoafrické Pretorie. „Hledali jsme geparda a zachytili jsme mladého samce na lovu. Tak jsme ho sledovali, čímž vznikly tyto záběry. V jednu chvíli dostal gazelu na zem, myslel jsem, že nemá šanci, ale dostala se z toho,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám