Hlavní obsah

V kalifornské zoo prý řádí puma, zřejmě zardousila koalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj, k jakému by v běžné přírodě mohlo dojít jen stěží, se nejspíš odehrál v zoologické zahradě v Los Angeles. Podle ošetřovatelů tam totiž zřejmě puma zardousila koalu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily pumu, jak se dostala do zooVideo: Los Angeles Zoo, Reuters

 
Článek

Ředitel zoo John Lewis agentuře AP řekl, že tělo koaly bylo nalezeno mimo její výběh minulý týden. Při přehrávání záznamů z bezpečnostních kamer z osudné noci pracovníci zahrady objevili samce divoké pumy, kterého viní z usmrcení cizokrajného zvířete, pocházejícího z Austrálie. Přímo při činu kamery šelmu nezachytily, podle ošetřovatelů jsou však důkazy poměrně jasné.

Jedná se o pumu známou pod označením P-22, která se dostala do povědomí, když ji vyfotili, jak si vykračuje kolem slavného nápisu Hollywood. Loni se zase objevila v hustě obydlené čtvrti, kde se schovala pod domem. Vzhledem k tomu, jak často se toulá v obydlených částech, ji poté biologové vybavili obojkem s GPS vysílačem, aby mohli sledovat její pohyb.

Ošetřovatelé v reakci na nevítanou návštěvu začali na noc menší zvířata, která by se mohla stát dalším cílem predátora, zamykat do klecí, do nichž se šelma nedostane.

Reklama

Výběr článků

Načítám